Onorarii


Onorariile pentru serviciile de consultanta
Consideram foarte importanta informarea clientilor de la inceputul relatiei contractuale cu privire la valoarea onorariilor orare si la numarul aproximativ de ore necesar rezolvarii problemei infatisate.

Clientii se tem intotdeauna de costurile implicate de un litigiu. Cunoastem acest aspect si ii cunoastem si radacinile,din acest motiv incercam sa reducem pe cat posibil costurile oricarui litigiu, atat onorariile cat si celelalte cheltuieli de judecata. In momentul in care sugeram o strategie intotdeauna oferim si o estimare a costurilor asociate – cat si o infatisare a altor posibile optiuni mai putin costisitoare intrevazute de noi.

Constituie o politica a Cabinetului nostru sa facturam costurile pentru serviciile prestate catre noi de alti specialisti si experti in cazul in care situatia concreta a clientilor le cer, si numai dupa obtinerea acordului expres al acestora.

Modalitatea de stabilire a onorariului este diferita in functie de tipul de client, persoana fizica sau persoana juridica, astfel:

1. Politica de onorarii pentru persoane fizice:
Onorariile vor fi stabilite in raport de:
• dificultatea, amploarea sau durata cazului;
• timpul si volumul de munca solicitata pentru executarea mandatului primit sau activitatii solicitate de client;
• natura, noutatea si dificultatea cazului;
• constrangerile de timp in care noi suntem obligati de imprejurarile cauzei sa actionam
pentru a asigura servicii legale performante.

2. Politica de onorarii pentru persoane juridice:

In stabilirea onorariilor pentru persoane juridice se vor avea in vedere, pe langa principiile enuntate mai sus, posibilitatea de a dezvolta modalitatile de plata a onorariilor sub diferite aspecte cum ar fi:
• onorarii orare;
• onorarii fixe (forfetare);
• onorarii de succes;
• onorarii formate din combinarea criteriilor de mai sus
• onorariu tip abonament

Onorariul orar este stabilit pe ora de lucru, respectiv o suma fixa de unitati monetare cuvenita noua pentru fiecare ora de servicii profesionale pe care o presteam in favoarea dvs.
Onorariul fix (forfetar) consta intr-o suma fixa pentru un serviciu profesional sau pentru categorii de astfel de servicii profesionale pe care il prestam.
Onorariul de succes consta intr-o suma fixa sau variabila (procentuala) stabilita de comun acord cu Clientul si care va fi achitata la atingerea obiectivului urmarit. Onorariul de succes are caracter complementar, adaugandu-se la onorariul stabilit.
Onorariul de tip abonament este un onorariu perceput in vederea remunerarii serviciilor juridice pe baza unui abonament creat in functie de nevoile clientului. Acesta presupune incheierea unui contract de asistenta juridica pe o perioada de 2-12 luni, putand fi prelungit. Se va percepe un onorariu fix lunar platit de client pentru pachetul de servicii stabilit in contract, urmat de facturarea orelor suplimentare (daca este cazul), conform onorariului orar practicat de cabinet, la tarife preferentiale (10% discount pentru clientii cu abonament).
Aceasta modalitate este ideala pentru clientii care isi externalizeaza serviciile juridice sau pentru cei care doresc sa beneficieze de servicii juridice in permanenta.

Cabinetul practica urmatoarele tarife:

- Pentru procedurile in fata Oficiului Rgistrului Comertului – 550 – 2000 lei
- Pentru infiintarea societatilor comerciale cu sediul in Bulgaria – 2500 lei
- Pentru asistenta si reprezentare in fata instantei in procedura ordonantei/somatiei de plata - 1000-2000 lei
- Pentru reprezenntare in fata instantei pentru procedura insolventei/ faliment - 1000 – 3000 lei

Onorariile sunt orientative si fac obiectul negocierii directe intre avocat si client, acestea fiind stabilite de comun acord, in functie de complexitate,volum de munca etc.