Aricole Juridice

Aricole Juridice, servicii juridice, avocat online, casa de avocatura, avocat

NOI OBLIGATII PENTRU SALOANELE DE BRONZARE

Incepand cu data de astazi, 14.09.2016, saloanele de bronzare sunt obligate, conform Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 261 din 2016, sa obtina o autorizare sanitara de la directia teritoriala de sanatate publica in baza unei declaratii pe proprie raspundere.
Aceasta obligatie se va aplica persoanelor fizice/juridice ce nu au obligatia de a se inscrie la ONRC. Pentru restul saloanelor infiintate ulterior datei de 18 martie 2016, vor fi facute inspectii ulterioare de catre reprezentanti ai DSP.
Sunt impuse reguli strice referitoare la IGIENA, si anume:
-fiecare salon trebuie sa aiba incinte separate pentru accesul, inregistrarea si asteptarea clientilor; bronzarea, depozitarea echipamentelor si materialelor de curatare si dezinfectare;sa se asigure o buna ventilatie, sa fie iluminate in mod corespunzator;
-sa detina chiuveta pentru spalarea mainilor, prosoape de hartie pentru uscarea mainilor, apa potabila rece si calda, 
-sa detina cosuri de gunoi
-sa asigure clientilor ochelari de protectie UV, fie de unica folosinta, fie sa curete si sa dezinfecteze ochelarii dupa fiecare folosire;
-sanu permita persoanelor sub 18 ani bronzarea artificiala.
In ceea ce priveste aparatura de bronzat, aceasta va trebui sa intocmeasca si sa completeze Registrul de exploatare si Registrul aparatului. Daca aparatura se strica sau este vanduta, salonul va trebui sa informeze directia de sanatate publica teritoriala in acest sens. Nu vor mai fi permise aparatele de tip UV4, ci doar cele de tip UV1, UV2 si UV3.
De asemeni, proprietarii saloanelor de bronzare sunt obligati sa ofere angajatilor doua cursuri de instruire in vederea specializarii. Personalul saloanelor de bronzare trebuie sa evalueze, inainte de inceperea sedintei de bronzare, starea pielii clientului si sa ii explice acestuia eventualele riscuri la care se supune. Fiecare client va semna o declaratie pe proprie raspundere si i se va intocmi o fisa de client care va trebui pastrata de salon cel putin 3 ani.
Daca apar reactii nedorite sau accidente grave/spitalizare a clientilot in urma bronzarii, titularii saloanelor sunt obligati sa intocmeasca un raport in acest sens si sa il depuna la directia de sanatate publica.

VANZAREA DE AUTOVEHICULE. PROCEDURA SIMPLIFICATA L...
DIN 2017 SE SCHIMBA CASELE DE MARCAT. CE OBLIGATII...

Comments

 
No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sâmbătă, 16 Februarie 2019