Aricole Juridice

Aricole Juridice, servicii juridice, avocat online, casa de avocatura, avocat

AMENZI PENTRU PARINTII PLECATI IN STRAINATATE LA MUNCA

Potrivit Legii nr. 272/2004, parintii sau tutorii care pleaca la munca in strainatate sunt obligati sa notifice aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala din localitatea de domiciliu. In caz contrar, acestia pot fi amendati cu sume pana la 1000 de lei.
Tutorele sau părinții care pleacă la muncă în Italia au obligația să anunțe autoritățile române de acest lucru cu minimum 40 de zile înainte de plecarea din țară.
Notificarea trebuie făcută către serviciul public de asistență socială, iar prin aceasta trebuie desemnată, în mod obligatoriu, o persoană care să se ocupe de întreținerea copilului.
În cazul în care nu anunță serviciul public de asistență și nu desemnează o persoană pentru a îngriji copilul rămas în țară, tutorele sau părinți ce pleacă din țară sunt pasibili deamenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.Persoana desemnată trebuie să facă parte din familia extinsă (rudele de până la gradul al IV-lea inclusiv, cum sunt bunicii, unchii/mătușile sau verii), să aibă minimum 18 ani și să poată întreține copilul în perioada în care tutorele legal sau părinții sunt în Italia. De asemenea, această persoană trebuie să îndeplinească și condițiile materiale, și garanțiile morale pe care le implică creșterea unui copil.Acordul persoanei desemnate să întrețină copilul celor plecați la muncă în străinătate se exprimă personal în fața instanței ce soluționează cererea, în termen de trei zile de la depunerea ei.Hotărârea instanței conține detalii despre drepturile și îndatoririle pe care le are persoana căreia i se deleagă autoritatea părintească și intervalul în care ea are efect. Această delegare a autorității părintești se face pe o perioadă limitată, de maximum un an.După ce își dă acordul, persoana căreia i s-a delegat autoritatea părintească trebuie să participe, în mod obligatoriu, la un program de consiliere organizat de serviciile publice de asistență socială, pentru a preveni situațiile de conflict, neadaptare sau neglijență în relația cu minorul.

 

Noutati RCA si CASCO - Ghid pentru protejarea drep...

Comments

 
No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sâmbătă, 16 Februarie 2019